Bologna Motorcity april en september 2020

Bologna Motorcity 2020!

Zin in een mooie tocht?

De “Bologna Motorcity Tour”? Hoe zit dat? Welnu, veel gemotoriseerd moois komt uit Bologna en omgeving, Morini, Ducati, Malanca, Ferrari, Lamborghini, om maar eens wat te noemen, maar ook toeleveranciers als framebouwer Verlicchi komen uit de streek. Met recht een Motorcity!

De tocht is verdeeld over 6 dagen/5 nachten en we gaan op de eerste paar dagen bezoeken brengen aan een paar mooie motorcollecties in de buurt. O.a. Salsapariglia en het Ducati-museum staan op de planning. ’s Middags doen we dan een mooie tocht door de heuvels rond Bologna. De dagen erop gaan we richting het zuiden de Apennijnen in, richting de Marche, Toscane en Umbrië. Onderweg doen we de nodige bezienswaardigheden aan. In de avond laven we ons aan de Italiaanse keuken en slapen we in hotels en agriturismo’s.

Zin mee te rijden? Dit zijn de beschikbara data:
6-11 april 2020 aansluitend op de beurs van Reggio Emilia
7-12 september 2020, aansluitend op de beurs van Imola

De prijs van 715 euro is inclusief overnachtingen in hotel/agriturismo met ontbijt en diner. Lunch en entree voor de diverse musea zijn voor eigen rekening (sommigen zijn gratis of voor een vrijwillige bijdrage). De deskundige reisleiding is in handen van Ugo Passerini. Hij was jarenlang hoofdredacteur van InMoto en kent de streek op zijn duimpje).
Ook rijd er een bezem-/bagage-wagen mee.

Meerijden? Meer info en inschrijvingen via info@cronkeleyroads.com of via het formulier hieronder

Voorlopig programma:

Dag 1
Samenkomst en diner in agriturismo nabij Bologna (Castel San Pietro) in de avond.

Dag 2
In de ochtend rijden we een route door de heuvels rond Bologna en gaan we richting het Museo Ducati voor een bezoek. Na de lunch gaan we richting Bagnolo in Piano voor een bezoek aan de Salsapariglia-collectie, een unieke collectie met zo’n 150 motoren vanaf 1898.

Dag 3
Rit over beroemde passen tussen Romagna en Toscane (Ratiscosa, Futa, Muraglione), aankomst in Castello della Pieve in de Marche voor een geweldig diner en overnachting.

Dag 4
We ‘steken over’ van oost naar west richting Santa Luce (Pisa), in de buurt van Casciana Terme stoppen even bij Lajatico (Teatro del Silenzio van Andrea Bocelli). Een mooie tocht door Toscane!

Dag 5
Op naar Pisa, een plaatje schieten op de Piazza dei Miracoli (toren van Pisa), vervolgens bezoek Piaggio Museum in Pontedera.
We gaan via de via Porrettana weer richting Bologna en Castel S. Pietro.

Dag 6
In de ochtend bezoek Poggi Collectie en eventueel gezamenlijke lunch. Dan ‘addió’ en tot de volgende keer!

Kosten en programma zijn onder voorbehoud, en hangen af van de grootte van de groep.

Vul onderstaand formulier in bij interesse en we nemen contact met je op. N.b. formulier is voor de reis in april 2020.

 

 

Meerijden?

Als je mee wilt vul dan onderstaand formulier in een doe een aanbetaling van € 100,- op rekening NL69ASNB 0707 8563 53 t.n.v. J Jansens/Amsterdam.
P.s. als je motor naar Bologna moet worden getransporteerd, neem dan contact op voor de mogelijkheden.