Door Gujrat op een Enfield (!) 12-26 november 2019


Asian Lion-tour, Gujrat (1850 km)

De Asian Liontour door deelstaat Gujarat (West-India) is een van de beroemdste motortours voor mensen die oog-in-oog willen staan met Aziatische leeuwen en die beroemde plaatsen willen zien. In de reis zijn bestemmingen opgenomen als Udaipur, Mount Abu, Modhera, Little Rann of Kutch, Nalsarover vogelreservaat, Rajkot, Sasan Gir (land van de Aziatische leeuw), Diu, Bhavnagar, Ahmedabad, Himmatnagar & Delhi.

De Asian Lion-tour zal je verteld doen staan van de schoonheid van deelstaat Gujarat. Deze staat is vanouds bekend als het gebied van waaruit een groot deel van de Indiase handelaren over de wereld zijn getrokken. Hier vind je bloeiende industriële steden, groene glooiende heuvels, ongerepte stranden en de Great Rann of Kutch, een gebied dat jaarlijks veranderd van zoutvlakte in moerasgebied tijdens de moesson en daarna weer terug in zoutvlakte.

Sasan Gir National Park is de enige plaats buiten Afrika waar je leeuwen in het wild kunt zien en de enige locatie ter wereld waar je Aziatische leeuwen in hun natuurlijke habitat kunt vinden. Iets kleiner, wat steviger en met dunnere manen en dikker haar aan het einde van hun staarten verschillen ze iets van hun Afrikaanse soortgenoten, en als je hier een paar dagen doorbrengt, kan je ze zomaar tegenkomen. Ook zijn er meer dan 300 jaguars, maar ook hyena’s, chitals en nilgai (antilopes), maar ook everzwijnen, reuzenhagedissen, pythons en moeraskrokodillen. Als het om vogels gaat is er een grote variëteit, van paradijsvliegenvangers en zwartkopkoekoek, klauwieren, tot bonte spechten, rotsstruik kwartels en geschilderde ooievaars.

Reisschema:
Dag 1
Aankomst op de luchthaven van New Delhi, transfer naar het hotel, overnachten in hotel Delhi.

Dag 2
We vliegen naar Udaipur. Sightseeing en winkelen in Udaipur. Hier zal je ook kennismaken met je Enfield, je reismakker gedurende deze weken.

Dag 3
Vroeg in de ochtend rijden we naar Abu. Mount Abu is een heuvelstation in de Indiase deelstaat Rajasthan, in de buurt van de grens met Gujarat. Bezoek aan Guru Shikher, Nakki Lake, Honeymoon Point & Sunset Point.

Dag 4
Vroeg in de ochtend rit naar Modhera, we bezoeken de Zonnetempel en verkennen de prachtige oude gebouwen eromheen. De Zonnetempel is een hindoetempel die is gewijd aan de zonnegod Surya.

Dag 5
Ochtendrit naar klein stukje Kutch. Adembenemend uitzicht op de modderige woestijn, waar de ghudkhar (een wilde ezel) rondzwerft. Ook zijn hier nogal wat trekvogels (waaronder flamingo’s) te vinden. Ook kan je er vossen zien.

Dag 6
In de middag naar het Nalsarover Wetland Bird’s Sanctuary. ’s Avonds kan je ontspannen bij het zwembad na een ontspannen wandeling rond het meer en door de stad.

Dag 7
in de ochtend boottocht op meren vol met krokodillen in bootjes die eruitzien alsof ze van pallets zijn gemaakt, spannend! ’s Middags rijden we richting Rajkot waar we eind van de middag aankomen. Daarna lekker ontspannen in het hotel met een geweldig diner.

Dag 8
Rit naar Sasan Gir, het land van de Aziatische leeuw. We bereiken Sasan Gir tegen de middag, aankomst hotel & relax. In de avond een tocht met een bus/auto om leeuwen, een dodelijk krokodillenmeer en een luipaardgrot te zien. Een onvergetelijke ervaring die je niet elke dag meemaakt!

Dag 9
Op naar de kuststreek, bezoek aan het eiland Diu. Vandaag brengen we de hele dag door op het strand en rijden we terug naar Sasan Gir.

Dag 10
Vroege ochtend Wildlife Safari-tocht in de jungle. Daarna op naar Bhavnagar waar we tegen de avond aankomen. Gezamenlijk diner en relax.

Dag 11
Rit naar Ahmedabad, de grootste stad in de staat Gujrat. Onderweg bezoeken we de grootste onderdelenmarkt voor scheepsonderdelen in Bhavnagar. We bereiken Ahmedabad tegen het einde van de middag. Gezamenlojk diner en lekker relaxen of ronddwalen door de stad en naar de plaatselijke markt.

Dag 12
Rit naar Himatnagar. Hier is een pauze om Udaipur te bereiken. We gaan Kreeftskeerkring over, een mooi fotomoment. Slenter door de stad en ontmoet lokale bewoners.

Dag 13
Rit terug naar Udaipur, waar we eind van de middag aankomen voor een heerlijk diner.

Dag 14
We vliegen terug naar Delhi waar we zullen verblijven in de wijk Parganj. ’s Middags bezoeken we Karol Bagh en enkele Royal Enfield-werkplaatsen. Laatste gezamenlijke diner in het hotel.

Dag 15
Transfer naar het vliegveld voor de vlucht huiswaarts met mooie herinneringen aan deze tour.

Deze reis komt op: € 2800.00 en is inclusief:
1. Huur Royal Enfield 500
2. Motorverzekering
3. Brandstof
4. Ontbijt, lunch en diner
5. Overnachtingen
6. Local Interest Trip Gir National Park.
7. Jeep Safari Gir National Park
8. Bezem-bagagewagen (ondersteuningsauto back-up)
9. Monteur voor het dagelijks onderhoud van de fietsen.
10. Binnenlandse vluchten
11. Luchthaventransfer naar het hotel

Niet inbegrepen:
1. Internationale vluchten.
2.Een toeristenvisum  (60 dagen toeristenvisum).
3. Reisverzekering (denk ook aan uw ziektekostenverzekering!).
4. Inentingen e.d.
5. Motorkleding en helm.
6. Alle dranken.

Meer info & boekingen: info@cronkeleyroads.com

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *