Op een Enfield door Rajastan


Koninklijke Rajasthan-woestijnrit (1900 km)

Deze motorreis door Rajasthan is een motortocht voor de reiziger die het authentieke en landelijke India wilt leren kennen. Een staat vol historische monumenten. We komen langs beroemde bestemmingen Neemrana, Mandawa, Bikaner, Khichan, Jaisalmer zandduinen, Barmer, Jodhpur, Puskar, Sambhar, Jhotwara, Alwar en hoofdstad Delhi. De Rajasthan-tour is ongelooflijk op het gebied van historische monumenten zoals het Junagarh-fort, de Mandawa haveli, een kolonie van jufferkraanvogels en vogelreservaat, Jaisalmer-fort en Jain-tempels. Kameelrijden in de beroemde Sam zandduinen, Mehrangarh-fort, Jaswant Thada, Pushkarmeer, Man Mahal, Brahma-tempel, groot zoutmeer van Sambhar. Jeepsafari in nationaal park Sarika om tijgers en andere wilde dieren te zien. Bala Quila-Fort gelegen op een heuvel in de Aravalli Range, boven de stad Alwar. Het fort is 5 kilometer lang en is ongeveer 1,5 kilometer breed. Delhi kleurrijke markt. In Rajasthan kan je veel dingen op de legendarische Royal Enfield Classic ontdekken en we rijden voornamelijk naar landelijke en kleine steden, zodat je het echte India kunt ervaren dat totaal anders is dan steden. Uniek tijdens deze tour zijn ook de hotels en resorts waar we verblijven: baden in de luxe van weleer. We hebben voornamelijk onderdak in forten en paleizen waar gastvrijheid de boventoon voert. De motortocht door Rajasthan is een onvergetelijke trip, gegarandeerd!

Reisschema:
Dag 1
Aankomst op de luchthaven van New Delhi, transfer naar het hotel, overnachten in hotel Delhi.

Dag 2
We stappen op onze Enfields voor een tocht om aan de motor te wennen en rijden dan naar Neemrana waar we tegen eind van de middag aankomen. We verkennen de mooie plekken in Neemrana en overnachten hier ook.

Dag 3
Rit naar Mandawa. We bereiken Mandawa tegen de middag. We verkennen de regio Shekhavati en zijn haveli’s (traditionele, sierlijk ingerichte woningen)

Dag 4
Rit naar Bikaner. Vandaag rijden we door de woestijn naar Bikaner, een imposante ommuurde stad met paleizen en kleurrijke bazaars. Hier is het Junagarh-fort dat rijkelijk versierd is met spiegelwerk, schilderijen en mooie stenen beelden, de architectuur is het bekijken waard.

Dag 5
Rijd naar Khichan, onderweg naar Jaisalmer verbljven we één nacht bij Khichan om een ​​kolonie kraanvogels te zien en het vogelreservaat te bezoeken.

Dag 6
Rit naar Jaiselmer Door de woestijn op onze Enfields, naar Jaisalmer inclusief bezoek aan het oude stadje Jaisalmer en bezoek het daargelegen fort, gebouwd in het jaar 1156 door Rawal Jaisal. Het is het enige fort in India, gelegen op een 80 meter hoge heuvel, waar een heel dorp binnen de stadsmuren te vinden is.

Dag 7
Vandaag verkennen we Jaiselmer na het ontbijt en bezoeken we prachtige gebeeldhouwde Jain-tempels uit de 12e-15e eeuw. Daarna bezoeken we de prachtige Patwon Ki Haveli in het hart van de stad, het pronkstuk van de legendarische architecturale rijkdom van Jaisalmer. Later rijden we 50 km van Jaisalmer naar Sam af voor een kamelentocht door de zandduinen van Sam te maken terwijl de zon ondergaat. Later terug naar het kamp voor een overnachting in de zandduinen.

Dag 8
Rit naar Barmer, in het westen van Rajasthan, een woestijnstad. Het vormt een belangrijk deel van de Thar-woestijn. We bekijken de Shri Nakoda Jain-tempel, de Kiradu-tempel, de Mahabar-zandduinen en de Rani Bhatiani-tempel.

Dag 9
Rit naar Jodhpur op woestijnwegen om de volgende Maharajah-stad te bereiken. Het droge landschap onderweg wordt gebruikt als weidegrond voor kamelen, schapen en geiten. We komen tegen de avond aan in Jodhpur.

Dag 10
Jodhpur een koninklijke stad gesticht in 1459 met imposante stadsmuren en ook bekend als Marwar. We zullen de hele Jodhpur verkennen en het Majestic Mehrangarh Fort bezoeken. Het fort ligt in het hart van de oude stad op een 125 meter hoge en meer dan 5 km brede heuvel. Daarna bezoeken we in de avond Jaswant Thada (ook bekend als de Taj Mahal van Jodhpur), het architectonische hoogtepunt van Jodhpur. We verkennen de bazaars van de oude stad rond de klokkentoren in fietsriksja’s of te voet. We overnachting in een hotel in Jodhpur.

Dag 11
Rit naar Pushkar, bekend als een bedevaartscentrum voor zowel moslims als hindoes. We bezoeken het Pushkar-meer, Man Mahal en Brahma Temples.

Dag 12
Jhotwara is vandaag de bestemming. We rijden door het grote zoutmeer van Sambhar. Tegen de avond zijn we in Jhotwara voor een heerlijk diner en overnachting.

Dag 13
We verkennen het Bala Quila Fort, ook bekend als Fort Alwar. Het ligt op een heuvel in de Aravalli-berg, boven de stad Alwar. Het fort is 5 kilometer lang en is ongeveer 1,5 kilometer breed. Het werd gebouwd in de 15e eeuw door de Hasan Khan Mewati.

Dag 14
’s Ochtends een safari om tijgers en andere dieren in het wild te zien. Daarna rijden we richting Delhi, waar we iend van de middag aankomen. We verblijven in de wijk Parganj. ’s Middags bezoeken we Karol Bagh en enkele Royal Enfield-werkplaatsen. Laatste gezamenlijke diner in het hotel.

Dag 15
Transfer naar het vliegveld voor de vlucht huiswaarts met mooie herinneringen aan deze tour.

Deze reis komt op: € 2800.00 en is inclusief:
1. Huur Royal Enfield 500
2. Motorverzekering
3. Brandstof
4. Ontbijt, lunch en diner
5. Overnachtingen
6. Local Interest Trip.
7. Jeep Safari Sariska National Park
8. Calmel woestijnsafari
9. Bezem-bagagewagen (ondersteuningsauto back-up)
10. Monteur voor het dagelijks onderhoud van de fietsen.
11. Luchthaventransfer naar het hotel

Niet inbegrepen:
1. Internationale vluchten.
2.Een toeristenvisum (60 dagen toeristenvisum).
3. Reisverzekering (denk ook aan uw ziektekostenverzekering!).
4. Inentingen e.d.
5. Motorkleding en helm.
6. Alle dranken.

Meer info & boekingen: info@cronkeleyroads.com