Rondrit Sardinië 2020

Voor de liefhebbers van ruige natuur en bochten-bochten en nog eens bochten!

Met een select clubje hebben we al eens deze rondreis gedaan op motoreiland numero uno: Sardinië! In ruim een week het eiland rond!
Deelnemer Tony heeft hierover in diverse clubbladen een verslag gepubliceerd, klik hier voor de versie uit het clubblad van de Moriniclub. Hier kan je de foto’s vinden.

Deze tocht is zo goed bevallen dat we dit nog eens willen doen! We bieden sowieso twee mogelijkheden in 2020, dus wie gaat er mee?

De rit duurt 8 dagen (7 nachten). Bij aankomst in Olbia worden we verwacht door Paolo Bonifacio. Hij kent elke vierkante millimeter van het eiland en zal onze gids zijn tijdens deze trip.

De data:
18-25 april 2020
12-19 september 2020

Programma (onder voorbehoud):

Dag 1 – Zaterdag:
Aankomst in Olbia, per boot of vliegtuig. We brengen je naar de Residence Cala Paradiso, in Capo Coda Cavallo, waar je de overige deelnemers leert kennen. Op deze mooie plek, met uitzicht over de zee en de eilanden Molara en Tavolara wordt ook het programma voor deze week uit de doeken gedaan.

Dag 2 – Zondag:
Vertrek vanuit Capo Coda Cavallo en aankomst in Oliena (Su Gologone) – Km 210.
vandaag rijden we door het massief van Padru and Alà dei Sardi, en we bezoeken de nuraghi Loelle of Buddusò. Een prachtige rit door het Montalo-gebergte biedt prachtige vergezichten met geregeld uitzichten op de zee. We stoppen in het middeleeuwse stadje Posada en rijden verder over de legendarische SS 125 richting Su Gologone.

Dag 3 – Maandag:
Vertrek uit Oliena, aankomst in Arbatax Km 220.
We rijden vanuit Oliena richting Orgosolo, een stad in het binnenland beroemd om zijn muurschilderingen. In Montes genieten we van de fenomenale vergezichten over de Supramonte en Gennargentu, we doorkruizen de Barbaricinibergen waar we onder andere adelaars kunnen spotten.

Dag 4 – Dinsdag: rustdag

Dag 5 – Woensdag:
Vertrek uit Arbatax, aankomst in Barumini – ongeveer 200 Km
Gedurende deze dag doorkruizen we de Ogliastra-streek en komen we langs diverse meren en kliffen. ’s Middags komen we door de Gesturi jar, waar nog steds wilde paarden leven (de enige in heel Europa). We komen aan in Barumini waar het grootste nuraghi-kasteel staat.

Dag 6 – Donderdag:
Vertrek uit Barumini en aankomst in Piscinas – Km 300
Vandaag komen we o.a. in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. We bezoeken de oude Romeinse ruïnes van Nora en Bithya die uitkijken over de Golf van Cagliari. We rijden langs Kaap Spartivento en Kaap Teulada, de zuidelijkste puntjes van het eiland. Als we weer richting het noorden gaan rijden we door het mijngebeid van Nebidda, Masua en Buggerru. Uiteindelijk belanden we in het oogverblindende gebied: de “Duinen van Piscinas”, een prachtig woestijngebied dat soms tot 50 meter hoog is.

Dag 7 – Vrijdag:
Vertrek uit Piscinas, aankomst in Alghero – ongeveer 300 Km
Op deze route komen we langs diverse plaatsen met archeologische opgravingen en prachtige natuur zoals de witte kwartszandstranden van Mariermi en Is Arrutas. In de middag kunnen we tussen Bosa en Alghero de vale gier zien vliegen.

Dag 8 – Zaterdag:
Vertrek uit Alghero en aankomst in Olbia – ongeveer 210 Km
We bezoeken de tempel van Mount D’Accodi (de enige tempel van deze omvang in Sardinië en een van de oudste archeolische monumenten van Europa) en Castelsardo, een middeleeuwse stad in Santa Teresa di Gallura, het noordelijkste deel van het eiland. Het laatste stuk voert ons langs de Costa Smeralda, de goudkust van Sardinië.

 

De prijs is € 995,- en dat is inclusief hotelovernachtingen met ontbijt, diner, pechdienst/bagagetransport en gids. Lunch, drankjes, souvenirs en benzine zijn voor eigen rekening.

De overtocht is niet in de prijs inbegrepen. De prijs voor de ferry is enorm afhankelijk van dagkoersen en is eenvoudig online te regelen. Via deze site bijvoorbeeld: https://www.directferries.nl/sardinie.htm

Je kan een overtocht plannen vanuit Livorno, Genua, Civitavecchia (Rome) of Nice in Zuid-Frankrijk. Of zelfs vanuit Barcelona!
Eventueel is de overtocht ook via Cronkeley Roads/Sardegna Adventures te regelen als we dat voor meerdere mensen kunnen bewerkstelligen.

Een andere mogelijkheid is het transport van je motor vanuit NL te regelen (je motor wordt meegenomen in een bus/trailer) en op eigen gelegenheid naar Olbia te reizen. Per vliegtuig bijvoorbeeld, Olbia heeft ook een vliegveld en er is een directe verbinding vanuit NL. Neem voor het motortransport even contact op met mij via info@cronkeleyroads.com.

De reis kan alleen plaatsvinden als we 6 man of meer hebben, dus schrijf je snel in (max. 20 personen).

Wil je mee, vul dan even het formuliertje in, dan kan ik gaan inventariseren wie er allemaal mee wil. Oh ja, tijdens de vorige tocht reden motoren van diverse pluimage mee, dus maak je niet ongerust als je denkt dat je niet snel genoeg bent of zo. We wachten wel. Of misschien moet je wel op de rest wachten…

Nog even de officiële mededelingen:
Deze trip is een rondreis, dus geen rally of race. We rijden over de openbare weg en ook daar gelden de gebruikelijke verkeersregels. Zorg ook dat je motor technisch goed in orde is, remmen, banden enz. Trek ook goede beschermende kleding aan ook al vallen de mussen dood van het dak. Het behoeft eigenlijk geen uitleg, maar toch…

En nog een officiële mededeling: i.v.m. de coronaperikelen kan het zomaar gebeuren dat je niet meer naar huis kunt als er een tweede golf losbarst. Hier kan Cronkeley Roads dan uiteraard niets aan doen. Eventuele kosten van repatriëring, verblijfskosten i.v.m. een (veel) langer verblijf zijn dan ook allemaal voor eigen risco en niet voor die van Cronkeley Roads.

Meerijden?

Als je mee wilt vul dan onderstaand formulier in een doe een aanbetaling van € 100,- op rekening NL69ASNB 0707 8563 53 t.n.v. J Jansens/Amsterdam.