Bologna Motorcity!

Zin in een mooie tocht?

De “Bologna Motorcity Tour”? Hoe zit dat? Welnu, veel gemotoriseerd moois komt uit Bologna en omgeving, Morini, Ducati, Malanca, Ferrari, Lamborghini, om maar eens wat te noemen, maar ook toeleveranciers als framebouwer Verlicchi komen uit de streek. Met recht een Motorcity!

De rit is verdeeld over 6 dagen/5 nachten en we gaan op de eerste paar dagen bezoeken brengen aan een paar mooie motorcollecties in de buurt. O.a. Salsapariglia en het Ducati-museum staan op de planning. ’s Middags doen we dan een mooie tocht door de heuvels rond Bologna. De dagen erop gaan we richting het zuiden de Apennijnen in, richting de Marche, Toscane en Umbrië. Onderweg doen we de nodige bezienswaardigheden aan. In de avond laven we ons aan de Italiaanse keuken en slapen we in hotels en agriturismo’s.

Zin mee te rijden? Dit zijn de beschikbara data:
1- 6 april aansluitend op de beurs van Reggio Emilia
9 – 14 september, aansluitend op de beurs van Imola

De prijs van rond de 675 euro is inclusief deskundige reisleiding
(Ugo Passerini was jarenlang hoofdredacteur van InMoto en
kent de streek op zijn duimpje) en overnachtingen met ontbijt en diner.
Ook rijd er een bezem-/bagage-wagen mee.

Meerijden? Meer info en inschrijvingen via info@cronkeleyroads.com

Dag 1
Samenkomst en diner in agriturismo nabij Bologna in de avond.

Dag 2
In de ochtend rijden we een route door de heuvels rond Bologna en gaan we richting het Museo Ducati voor een bezoek. Na de lunch gaan we richting Bagnolo in Piano voor een bezoek aan de Salsapariglia-collectie, een unieke collectie met zo’n 150 motoren vanaf 1898.

Dag 3
Rit over beroemde passen tussen Romagna en Toscane (Ratiscosa, Futa, Muraglione), aankomst in Castello della Pieve voor diner en overnachting.

Dag 4
We ‘steken over’ van oost naar west richting Santa Luce, in de buurt van Casciana Terme, Lajatico (Teatro del Silenzio van Andrea Bocelli).

Dag 5
Op naar Pisa, een plaatje schieten op de Piazza dei Miracoli (toren van Pisa), vervolgens bezoek Piaggio Museum in Pontedera.
We gaan via de via Porrettana weer richting Bologna en Castel S. Pietro.

Dag 6
Bezoek Poggi Collectie en eventueel gezamenlijke lunch. Dan ‘addió’ en tot de volgende keer!

Kosten en programma zijn onder voorbehoud, en hangen af van de grootte van de groep.

Vul onderstaand formuier in bij interesse en we nemen contact et je op.