Bologna Motorcity!

Zin in een mooie tocht?

De “Bologna Motorcity Tour”? Hoe zit dat? Welnu, veel gemotoriseerd moois komt uit Bologna en omgeving, Morini, Ducati, Malanca, Ferrari, Lamborghini, om maar eens wat te noemen, maar ook toeleveranciers als framebouwer Verlicchi komen uit de streek. Met recht een Motorcity!

De rit is verdeeld over 6 dagen/5 nachten en we gaan op de eerste paar dagen bezoeken brengen aan een paar mooie motorcollecties in de buurt. O.a. Salsapariglia en het Ducati-museum staan op de planning. ’s Middags doen we dan een mooie tocht door de heuvels rond Bologna. De dagen erop gaan we richting het zuiden de Apennijnen in, richting de Marche, Toscane en Umbrië. Onderweg doen we de nodige bezienswaardigheden aan. In de avond laven we ons aan de Italiaanse keuken en slapen we in hotels en agriturismo’s.

Zin mee te rijden? Dit zijn de beschikbara data:
1- 6 april aansluitend op de beurs van Reggio Emilia
9 – 14 september, aansluitend op de beurs van Imola

De prijs van rond de 675 euro is inclusief deskundige reisleiding
(Ugo Passerini was jarenlang hoofdredacteur van InMoto en
kent de streek op zijn duimpje) en overnachtingen met ontbijt en diner.
Ook rijd er een bezem-/bagage-wagen mee.

Meerijden? Meer info en inschrijvingen via info@cronkeleyroads.com

Dag 1
Samenkomst en diner in agriturismo nabij Bologna in de avond en de volgende ochtend rijden we door de heuvels richting Bagnolo in Piano voor een bezoekje aan de Collezione Salsapariglia; plm 150 motoren vanaf eind 19e eeuw tot nu!
Dan lunchen en op de terugrit is de unieke Poggi-collectie te bezoeken, louter Yamaha GP-racers. Vanuit hier weer de heuvels in richting agriturismo.

Dag 2
Bezoek Ducati-museum Bologna, hierna rijden we richting Dozza voor een bezoek aan de stad met de muurschilderingen en wijnmaker Rocca. Na de lunch ‘doen’ we een paar van de bekende passen in de streek tusen Bologna en Firenze (o.a. Futa en Raticosa)), één groot bochtenfeest! ’s Avonds zijn we in Castello della Pieve.

Dag 3
We bezoeken drie hoogste pieken van de Marche en de Santuario di Fonte en als er belangstelling is (en tijd) de prachtig gelegen Tempel van Valadier. ’s Avonds arriveren we in S. Severino Marche en hebben we een ontmoeting met Ino Ulissi, ex-Dakarcoureur.

Dag 4
Bezoek aan de grotten van Camerano en Montecosaro vanaf waar je een 360º uitzicht op de Marche hebt. We ontmoeten Giorgio e Giuliana Serafino die de wereld zijn rond gereden op een 50cc-Vespa! Dan gaan we richting Gransasso via de Passo delle Capannelle, met eventueel een bezoekje aan Ascoli Piceno. We belanden uiteindelijk in l’Aquila.

Dag 5
We gaan weer richting het noorden door een deel van Umbrië: Antrodoco, Rieti, Lago di Piediluco, Terni, Valnerina e Cascata delle Marmore, Spoleto, Assisi, Gubbio, Perugia. Met een bezoek aan het ondergrondse Rocca Paolina. Overnachten doen we uiteindelijk aan het mooie Lago Trasimeno.

Dag 6
We rijden terug naar Bologna via de Via Cassia, oftewel door de Toscaanse Apennijnen langs plaatsen die bekend staan als UNESCO-cultuurgoed: Montalcino, Pienza, Montepulciano, Firenze (Piazzale Michelangelo). Aan het eind van de middag zijn we weer in Bologna en sluiten we de tour af.

Kosten en programma zijn onder voorbehoud, en hangen af van de grootte van de groep.